RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere kommuner vil ha vindkraftskatt

Oslo (NTB): Norske vindkraftkommuner vil likestilles med vannkraftkommunene. I et brev til regjeringen og Stortinget fra 58 kommuner krever de rett til å kreve inn lokale kraftskatter.

I dag finnes det lover som sikrer vannkraftkommuner økonomiske fordeler gjennom såkalte naturressursskatter. Disse skattene gir vertskommunene prosentvise fortjenester ut fra mengde produsert vannkraft. Tilsvarende finnes ikke for kommuner med vindkraftproduksjon.

Det mener Landssammenslutningen av norske vindkraftkommuner (LNVK) ikke er riktig. På vegne av 58 kommuner har LNVK sendt et brev til regjeringen og Stortinget med krav om en skatteordning for vindkraftkommuner, skriver Nationen.

- På samme måte som vannkraft, innebærer vindkraftutbygging naturinngrep og beslaglegger store arealer i vertskommunene. Det finnes i dag ingen lover eller bestemmelser som sikrer vindkommunene økonomiske fordeler i form av naturressursskatt eller andre interesser, sier LNVK-leder Iver Nordseth.

Han peker på at myndighetene har ambisiøse planer for vindkraftproduksjon.

- Det er forventet at omtrent halvparten av kraften som skal bygges ut innen 2020, skal være vindkraft. Skal vi nå målsettingene, så er vi avhengige av et godt samarbeid med kommuner og lokalsamfunn. For å få det samarbeidet, er vi avhengig av kraftskatt på vindkraft, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere