*Nettavisen* Nyheter.

Flere konfirmerer seg i kirken

Oslo (NTB): I fjor hadde Den norske kirke flere konfirmanter enn på flere år. Den fallende trenden for kirken har snudd.

I alt 42.381 personer konfirmerte seg i kirken i 2011, skriver Vårt Land. Det tilsvarer omkring 65 prosent av norske ungdommer. Det var riktignok 5,3 prosent flere kirkelige konfirmanter i 1999 enn i 2011, men de siste årene har trenden snudd, skriver avisen. I Sverige er andelen konfirmanter i kirken nede på 30 prosent.

Til sammenligning valgte 10.106 ungdommer å konfirmere seg humanistisk i fjor, noe som er om lag 16 prosent av årskullet.

- Konfirmasjon er en god og robust merkevare som står overraskende sterkt. Kirkelig konfirmasjon har et godt rykte. Undersøkelsene våre viser at både konfirmanter og foreldre i all hovedsak er fornøyde med Den norske kirkes konfirmasjonsopplegg, sier konfirmantforsker Bernd Krupka ved Kirkelig utdanningssenter i nord ved Universitetet i Tromsø.

Eigil Morvik, direktør i IKO - Kirkelig pedagogisk senter, er ikke i tvil om at konkurransen fra Human-Etisk Forbund har vært sunn for kirkene.

- Vi profitterer på at det er mange unge i Norge som blir konfirmert. Det bidrar Human-Etisk Forbund til. Effekten av konkurranse er at vi må skjerpe oss, og det har vi gjort, sier Morvik til Vårt Land. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.