Flere konkurser i varehandelen

Oslo (NTB): I løpet av årets tre første måneder steg antall konkurser i varehandelen med 50 prosent sammenlignet med året før.

Oversikten over økningen i antall konkurser kommer fra Hovedorganisasjonen Virke, som etterlyser tiltak fra politikerne for å møte motgangen.

- Nå bremser det opp i alle næringer. Stigende arbeidsløshet og økt usikkerhet gjør dessuten at nordmenn holder hardere på lommeboka. Det rammer i stor grad varehandelen, som er den næringen som sysselsetter flest i Norge, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

Organisasjonen nedjustert sine egne prognoser for 2013 og har laget en liste med punkter over tiltak de mener er viktige for politikerne å ta med seg inn i valgkampen. Der trekkes fram tiltak som lettere tilgang til midlertidige ansettelser, mer fleksible arbeidstidsordninger og skattefradrag for rehabilitering og oppussing av bygninger.

Nå krever Virke at politikerne kommer med tiltak for å bremse den utviklingen.

- Foreløpig har vi ikke sett noe fra verken regjeringen eller opposisjonen som kan bedre omstillingsevnen og øke produksjonsveksten, sier direktør Harald Jachwitz Andersen i Virke til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.