Gå til sidens hovedinnhold

Flere kritiserer sikkerheten ved togovergang i Danmark hvor norsk far og sønn døde

Beboere i området hvor en norsk familie kolliderte med et tog på en togovergang i Danmark, kritiserer sikkerheten ved overgangen. En far og sønn døde i ulykken.

Ulykken skjedde ved en togovergang i Trustrup i Norddjurs kommune på Midtjylland.

Beboere i området, sier den alvorlige hendelsen ikke kommer som en overraskelse.

Morten Grantzau er en av dem. Han sier at sikkerhetssystemene ved togovergangen ikke fungerer som de skal.

– Vi kjører mange ganger over de ulike togovergangene her, og over halvparten av gangene virker de ikke som de skal, sier han til DR.

Les mer

Nabo til dødsulykken i Danmark: – Signalet har sviktet flere ganger

En personbil og et tog kolliderte lørdag formiddag ved togovergangen. I bilen satt en norsk familie på fire.

En mann i 30-årene og hans sju år gamle sønn omkom, mens en kvinne i 30-årene og en seks år gammel jente er innlagt på sykehus. De to er ikke alvorlig skadd, opplyser politiinspektør Brian Voss Olsen til NTB.

Familien var bosatt i Buskerud opplyser politiet i Sørøst lørdag kveld. Familiens pårørende er varslet.

Dårlig sikt ved overgangen

Bjarne Dalgaard er også blant dem som bor i området og som er kritisk til togovergangen. Han mener det er det er svært dårlig sikt her, blant annet på grunn av trær.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden på toglinjen, flere meter fra veien.

Blinkende lys og ringende klokker skal advare bilister når toget nærmer seg. Det pågår nå undersøkelser på stedet for å finne ut om dette fungerte som det skal.

Banedanmark, som drifter jernbanenettet i Danmark, skal installere et bomsystem ved overgangen, ifølge TV 2 Østjylland. Bommen ligger ved siden av togsporet, ifølge DRs journalist på stedet.

Direktør Michael Borre for Aarhus Letbane er overrasket over kritikken fra beboerne.

– Vi har ikke fått tilbakemeldinger om problemer ved togovergangen, sier han.

De venter nå på undersøkelser fra Havarikommisjonen. Han mener overgangen er sikker.

Les mer

Norsk far (34) og sønn (7) døde i trafikkulykke i Danmark

– Skal ikke skje

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Den danske transportministeren Benny Engelbrecht sier til DR at slike ulykker ikke bør kunne skje i Danmark.

– Mine tanker er hos de omkomne, skadde og deres pårørende. Togsikkerheten er svært høyt i Danmark, og derfor bør ikke slike ulykker kunne skje, sier Engelbrecht.

Det var 11-tiden politiet fikk melding om at en personbil og et tog på lettbanen hadde kollidert i Trustrup i Norddjurs kommune på Midtjylland. Trustrup ligger 13 kilometer sørvest for Grenaa som er endestasjon på lettbanestrekningen, som går fra Aarhus til Grenaa.

Dansk lettbane kan sammenlignes med bybanen i Bergen, og er en sporvei som i stor grad kjører atskilt fra annen trafikk.

(©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken