*Nettavisen* Nyheter.

Flere kvinner anmelder partnervold

Oslo (NTB): Det har vært en kraftig økning i antall kvinner som anmelder partnervold de siste årene. Mange av dem risikerer å bli utsatt for grov vold og bli drept, men et prosjekt i Oslo har bremset voldsspiralen.

Ifølge tall fra Kripos og Politidirektoratet ble det registrert 1.502 anmeldelser av familievold i 2007. Tallet var oppe i 3.114 i fjor, skriver Dagsavisen.

Et prosjekt om familievold ved Stovner politistasjon i Oslo viser at én av fire kvinner som anmelder partnervold, står i fare for å bli drept som følge av ny, grov vold.

Politiet i hovedstaden besluttet mandag denne uka å ta i bruk en ny metode for risikovurdering og forebygging av partnervold ved alle byens politistasjoner i løpet av 2013, skriver avisen. Bakgrunnen var de gode resultatene av Stovner-prosjektet.

For tatt i betraktning at saker med alvorlig partnervold vanligvis har hyppig gjentakelsessyklus, har SARA-prosjektet som innebærer at politiet har mer direkte og involverende arbeidsmåte, bremset voldsspiralen oppsiktsvekkende godt, fastslås det i prosjektets evaluering.

- I løpet av det året prosjektet varte, kom det inn seks nye voldsanmeldelser i de sakene vi allerede var koblet inn i. Det skjedde ingen nye brudd på besøksforbudet og ikke ny grov vold, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.