*Nettavisen* Nyheter.

Flere langdistanseraketter i vente fra Nord-Korea

Seoul (NTB-AFP): Nord-Korea vil fortsette å skyte opp langdistanseraketter, melder statlige medier.

12.02.13 02:16

Tirsdag meldte Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA at landets myndigheter har lovt å fortsette å skyte opp langdistanseraketter.

I et politisk møte i landets regjerende arbeiderparti ble det bedt om en «iscenesettelse av en høyintensitetsaksjon», men det ble ikke spesifisert hva en slik aksjon vil innebære av våpenbruk. I møtet ble det også lagt vekt på viktigheten av å fortsette å skyte opp satellitter og langdistanseraketter.

Atomvåpen ble ikke nevnt spesifikt under møtet, men det er ventet at Nord-Korea vil gjennomføre en ny atomprøvesprengning om ikke lenge. Landet gjennomførte slike prøvesprengninger i 2006 og i 2009, og har ifølge etterretningskilder i Seoul fullført forberedelsene til en tredje sprengning.

Dette har de gjort som reaksjon på straffetiltak FN innførte etter at Nord-Korea prøveskjøt en langdistanserakett i desember.

Det internasjonale samfunnet har gjentatte ganger advart mot prøvesprengning av atomvåpen, og analyserer kontinuerlig satellittbilder av Nord-Koreas testområder for å se etter aktivitet. Det spekuleres i om en prøvesprengning kan skje 16. februar, bursdagen for den avdøde statslederen Kim Kong-il. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.