RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere langtidsledige

Sist oppdatert:
Det er blitt klart flere langtidsledige i Norge. På fire år er antallet økt med 77 prosent. En grunn er at arbeidstagere har feil kompetanse etter industriutflagging
I en gjennomsnittlig måned i år 2000 hadde drøye 15.000 arbeidstakere gått ledige i over et halvt år. I utgangen av august i år var nærmere 26.500 nordmenn langtidsledige, melder Dagsavisen.

Professor i samfunnsøkonomi, Rolf Brunstad ved Norges Handelshøyskole, tror det høye nivået på langtidsledige kan ha kommet for å bli.

– Hvis konkurranseevnen holder seg stabil for konkurranseutsatt sektor vil noen av jobbene komme tilbake. Men det er en viss irreversibilitet i dette. Den voldsomme styrkingen av krona startet en utvikling i retning av utflytting til lavkostland. Mye av dette kan vise seg å bli permanent, sier Brunstad til avisen.

Dermed har mange arbeidstagere kompetanse som ikke trengs i norske bedrifter fordi produksjonen er flyttet til Øst-Europa eller kanskje også Asia, ifølge Brunstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere