*Nettavisen* Nyheter.

Flere lyspunkter til helgen

Foto: Sannum, Tore (SCANPIX)

De nærmeste dagene blir været stort sett ganske fint – over hele landet.

- Helgeværet blir rimelig likt over hele landet. Stikkordene er varierende skydekke med lokale regnbyger, hovedsakelig om ettermiddagen. Minst skyer først på dagene, sier meteorolog Roar Teigen hos Storm Weather Center til Nettavisen.

Sjekk været der du bor

På Østlandet var det nesten 30 grader på det varmeste i pinsen. Denne helgen blir det en god del sol, men gradestokken vil vise at det er ti grader kaldere.

Les også: Her var det hetest

Skiføre i juni?
I Nord-Norge blir det snø over 500 til 900 meter. Laveste snøgrense får vi i Finnmark på lørdag.

Det blir stort sett rolige vindforhold men opp i liten kuling fra nordøst på kysten av Møre og Romsdal.

Temperaturen midt på dagen i Sør-Norge blir 13 til 17 grader, i Midt-Norge 9 til 15 og kaldest på lørdag. I Nord-Norge 8 til 14 grader i Nordland og 4 til 10 i Troms og Finnmark, også her kaldest på lørdag, melder meteorologen.

Stigende temperaturer i sør
I starten av neste uke ser ikke været ut til å endre seg mye. Det blir litt stigende temperaturer i Sør-Norge. I nord blir det gråere vær med litt økende nedbør.

Få været på mobilen

Så tidlig på sesongen varierer badetemperaturene ganske mye. En kikk på fredagens målinger innerst i Oslofjorden viser at temperaturen i vannet neppe overstiger 15 grader denne helgen.

I Oslo er det Friluftsetaten som har ansvaret for å måle badevannstemperaturer på 22 badeplasser. Sjekk ellers med landets kommuner eller konkrete campingplasser for å få finne badetemperaturene der du bor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.