RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere med på laksetoget

Sist oppdatert:
Storbanken DnB NOR, med Svein Aaser i spissen, lemper ut aksjene sine i lakseselskapet Pan Fish. Sjekk kommentarene fra aktørene her
(Ny: Oppdatert med kommentar fra Ulltveit-Moe, Tor Olav Trøim og DnB Nor.)

DnB NOR har flagget at de fredag solgte over 293,5 millioner aksjer i lakseselskapet Pan Fish. Dette tilsvarer over 24 prosent av selskapet. Dermed er DnB Nor ute av det som til tider har fremstått som et formidabelt laksemareritt for selskapet.

Ifølge handelssystemet skal aksjene ha blitt omsatt til kurs 1,92 kroner aksjen, som er godt under fredagens sluttkurs. DnB NOR Markets foresto salget.

Salget gir DnB NOR en gevinst i konsernregnskapet på om lag 314 millioner kroner. Gevinsten kommer imidlertid etter at banken tidligere har tatt store tap på Pan-engasjementet. Informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB Nor vil ikke kommentere hvor stort tapet eksakt er på.

Spredningssalg

Etter salget har DnB NOR konvertible obligasjoner svarende til 9,9 millioner aksjer, noe som tilsvarer 0,81 prosent av selskapet.

Jens Ulltveit-Moe, som sammen med John Fredriksen har vært aktiv i den pågående konsolideringen av oppdrettsbransjen, sier til iMarkedet.no at han ikke har kjøpt posten som DnB NOR lempet ut fredag.

Heller ikke John Fredriksen har kjøpt posten, noe som bekreftes til iMarkedet.no av Tor Olav Trøim, Fredriksens finansielle våpendrager.

Det ryktes mandag formiddag investeringsfondet innen oppdrettsnæringen, med Bergensbaserte Borea i spissen, skal ha tatt en større post. Dette vil imidlertid ikke Borea-ledelsen bekrefte overfor iMarkedet.no.

Neste steg er konsolidering

Neste steg for de lakselystne investorene er nå en konsolidering. Analysehuset CAR skriver mandag i sin rapport til kundene at de tror på en sammenslåing av Cermaq, Pan Fish og Fjord.

- Likevel, det er innlysende at videre konsolidering står for tur og vi utelukker ikke at Fredriksen gjør nye oppkjøp for å sikre seg ytterligere forhandlingskraft i konsolideringsracet. Mye tyder på at det er konstellasjonen Pan Fish – Fjord Seafood – Cermaq som er det store målet med Fredriksens konsolideringsambisjoner. Med ierandeler i alle de respektive selskapene (Pan Fish 48 %, Fjord 25 % og indirekte i Cermaq gjennom Fjord sin eierandel på 12 %) syntes tydelige konturer av en ny dominerende markedsaktør som vil få betydelig markedsmakt, skriver CAR til sine kunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere