RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Runar Nørstad, ANB (Avisenes Nyhetsbyrå)

Flere menn enn kvinner meldt savnet

Sist oppdatert:
Som tidligere år preger mennene statistikken over antall personer som er meldt savnet og funnet i påskefjellet.

Så langt har nesten dobbelt så mange menn som kvinner gått seg bort og blitt hentet i påsken, opplyser Røde Kors.

- Vi vet ikke hva dette kan komme av, men faktum er at vi gjennomgående har registrert flere menn som hatt behov for assistanse enn kvinner de tre siste årene. Hittil i påsken har vi registrert 53 menn som har mottatt assistanse etter blant annet å ha vært savnet, mot bare 29 kvinner. I tillegg er det registrert 21 barn som har fått assistanse, sier Karin Landhjem Christiansen vaktleder ved Røde Kors’ informasjonssentral på Gol.

Totalt i 2008 var det 85 kvinner som fikk hjelp gjennom henting og annen assistanse, mot 144 menn. Også i 2009 toppet mennene aksjonsstatistikken.

Så langt i påsken har Røde Kors vært aktive i totalt 100 aksjoner over hele Norge, mot 127 aksjoner i tilsvarende periode i fjor, og 109 aksjoner i 2008.

- Mens det har vært en rolig påske for Røde Kors Hjelpekorps så langt, er det to fylker som utmerker seg. Buskerud og Nordland har hittil hatt 21 aksjoner hver, sier Christiansen.

I Nordland har det vært hele 11 aksjoner de siste 24 timene.

- Dette en betraktelig økning fra i fjor, da Røde Kors Hjelpekorps i Nordland registrerte 8 aksjoner gjennom hele påsken, sier Christiansen.

Også i nabofylket Troms har Røde Kors Hjelpekorps vært aktive i flere aksjoner. Blant annet da en hund ble sittende fast på en fjellhylle ved Tromsø tirsdag. Hunden ble funnet død onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere