RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere misfornøyde med outsourcing

Sist oppdatert:
Out-sourcing har lenge vært det heteste området innen IT-bransjen de siste årene. Men nå er flere og flere bedrifter misfornøyde
Ifølge Aftenposten har IT- outsourcing vært et at de heteste områdene innen IT-bransjen de siste årene, og markedet har vokst med mellom 8 og 10 prosent. I dag utgjør markedet rundt 9 milliarder kroner årlig.

Men kanskje har det i noen tilfeller gått vel fort i svingene. En undersøkelse blant 350 bedrifter utført av ASP Norge, som selv driver rådgivning innen IT-drift, viser nemlig at misnøyen øker.

I fjor sa 15 prosent av bedriftene i en undersøkelse at de var misfornøyd med oppfølgingen fra sin driftsleverandør. I år sier 24 prosent det samme, skriver Aftenposten.

- Det er en helt klar negativ trend. Det bør være et varsel for leverandørene om å skjerpe seg. De må bli flinkere til å jobbe med leveranse og kundeoppfølging. Bedriftenes ønsker og behov og leverandørenes tjenester er ikke godt nok avstemt, mener daglig leder Harald Tellmann i ASP Norge.

Men det er ikke mange som vurderer å ta IT-driften tilbake, når den først er plassert ut.

Flytoget gjorde imidlertid det i fjor.

- Vi var ikke fornøyd. Kostnadene til IT-driften ble veldig høye, rundt 23 millioner kroner årlig. Dessuten greide ikke IT-leverandøren å holde de oppetidene på systemet og servicegraden som ble lovet, sier IT-sjef Oscar Engeli i Flytoget.

Etter omleggingen mener Engeli at Flytoget har redusert de årlige IT-kostnadene med 6 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere