*Nettavisen* Nyheter.

Flere muslimer støtter bønneromsnekt

Oslo (NTB): Tina Shagufta Kornmo i LIM-nettverket mener det bør bli nasjonal politikk at bønnerom er uønsket i skolen, av hensyn til barna.

- Det er et paradoks om vi, etter å ha jobbet 20- 30 år for å få kristendommen ut av klasserommet, skulle begynne å lage spesialordninger for religiøse grupper. På skolen er det læring som er det viktige, å legge til rette for religionsutøvelse er ikke skolens primæroppgave, fastslår Tina Shagufta Kornmo i LIM-nettverket (nettverk for likestilling, integrering og mangfold) overfor Dagsavisen.

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo varslet torsdag et generelt forbud mot rom i Oslo-skolen som kan brukes til bønn og religionsutøvelse.

Tina Shagufta Kornmo i LIM mener nettopp hensynet til de barna som kanskje ikke ønsker å be på skolen bør være avgjørende.

- Miljøene som forventer stille- eller bønnerom, er de samme som har et sterkt press innad. Det kan gjøre det ekstra vanskelig for barn i disse miljøene å velge annerledes enn det ledere i disse gruppene forventer. Jeg syns dette er noe man bør være tydelige på nasjonalt. Det bør ikke spille noen rolle om man går på Ullern eller Hellerud. Skolen er ikke stedet for religionsutøvelse, til det har vi religionshus, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.