*Nettavisen* Nyheter.

Flere og flere 60-åringer har gjeld

Bergen (NTB): Siden tusenårsskiftet er antall 60-åringer med boliggjeld tredoblet, viser en oversikt fra DNB.

- I år 2000 hadde 20 prosent av 60-åringene som var kunder hos oss, boliggjeld. I 2005 var andelen økt til 30 prosent, mens det i fjor var 60 prosent i denne årsklassen som hadde boliggjeld, sier informasjonssjef Aud-Helen Rasmussen i DNB til Bergens Tidende.

Ifølge Rasmussen er det likevel ingen grunn til bekymring. Gjeldsgraden til 60-åringene er nemlig bare på mellom 30 og 35 prosent av boligens verdi, og den avtar til under 30 prosent når de har passert 65 år.

For arvingene er det heller ingen grunn til å engste seg for at foreldrene skal sløse bort formuen. Det meste av låneopptaket går til investeringer som trolig vil øke formuene deres ytterligere.

Det er rett og slett lurt for mange seniorer med dyre boliger å skaffe seg litt gjeld, mener fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

- De får redusert skatten sin gjennom å kunne trekke fra gjeldsrenten på skatten. Boligprisene vokser, så de trenger pengene når de skal kjøpe seg dyre sentrumsleiligheter. Dessuten har barna deres god råd, derfor bruker de mer penger på seg selv, sier Jensen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag