Gå til sidens hovedinnhold

Flere og flere har mer enn fire prikker i førerkortet

Oslo (NTB): 217.000 nordmenn hadde én eller flere prikker i førerkortet ved utgangen av 2012, og siden 2010 er antall personer med flere enn fire prikker mer enn doblet.

Mens 9.000 nordmenn hadde flere enn fire prikker i førerkortet ved utgangen av 2012, var dette tallet økt til 22.000 to år senere. Stadig flere nordmenn står dermed i fare for å miste lappen, viser tall P4 har hentet inn.

Sommeren 2011 ble prikkbelastningen innskjerpet ved at ferske sjåfører som blir tatt i løpet av prøvetiden på to år, får dobbel prikkbelastning. Ifølge sjefen for Utrykningspolitiet blir flere unge enn før tatt for råkjøring.

- Det har vi mange eksempler på, dessverre. Det er altfor mange unge som ikke tar inn over seg at fart er en risikofaktor for alvorlige ulykker, sier han til kanalen.

Fra 2011 til 2012 var det bare en marginal økning i antall personer som hadde registrert prikker på førerkortet. Selv om reglene er blitt strengere, er Karlsen bekymret over at folk får flere prikker hver.

- Det er stadig for mange som allikevel tar for stor risiko og kjører for fort i trafikken, sier UP-sjefen. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk