Gå til sidens hovedinnhold

Flere overfallsvoldtekter bekymrer politiet

Politiet mener å se trend der kvinner blir overfalt og voldtatt av flere gjerningspersoner.

Flere politidistrikter melder om en økning i anmeldte overfallsvoldtekter, skriver VG. En opptelling avisa har gjort viser over 70 anmeldte overfallsvoldtekter hittil i år. I tillegg meldes det om en økning i anmeldte gruppevoldtekter.

I Oslo er det hittil i år anmeldt 40 overfallsvoldtekter, enten fullbyrdet eller forsøk.

- Flere menn deltar
- I flere og flere tilfeller enn tidligere har vi sett at det er flere menn som deltar i voldtekten, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til avisa.

Et av de siste tilfellene skjedde i Fredrikstad 11. september. En kvinne som var på vei hjem fra fest ble innhentet av to menn. Den ene skal ha holdt henne og den andre gjennomførte voldtekten. Det opplyser Østfold politidistrikt til VG.

26 ansatte - 250 saker
Ifølge Dagbladet klager tillitsvalgte ved vold- og sedelighetsseksjonen over knappe ressurser. Seksjonstillitsvalgt Eirik Wilmann sier til avisa at 26 ansatte har ansvar for 250 saker. Han forteller om stor frustrasjon blant de ansatte fordi det ikke er nok folk til å etterforske.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde vil ikke kritisere ressursmangelen, men peker på at DNA-spor ofte er avgjørende for få tatt gjerningsmannen.

- Derfor er det av stor betydning at de som er utsatt oppsøker voldtektsmottak med en gang, sier hun til VG.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken