RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere pågrepet for gullsmedran i Oslo

Gullsmedbutikken Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo, ble ranet av fire menn 29. mars. Det ble avfyrt flere skudd under ranet. En Audi brant opp et par kvartaler unna rett etter ranet.
Gullsmedbutikken Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo, ble ranet av fire menn 29. mars. Det ble avfyrt flere skudd under ranet. En Audi brant opp et par kvartaler unna rett etter ranet. Foto: Jørgen Berge
Sist oppdatert:
Flere menn er pågrepet i Stockholm, siktet for å ha stått bak det væpnede gullsmedranet på Grønland i Oslo 29. mars.

Ifølge VG er flere av de pågrepne mennene svenske statsborgere med tilknytning til ransmiljøet i Sverige.

– De siste døgnene er det gjennomført en planlagt aksjon. Svensk politi har i tett samarbeid med oss pågrepet flere personer, sier politiinspektør Einar Aas ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo-politiet til NTB.

Han vil verken si hvor mange personer det dreier seg om, eller hva slags statsborgerskap de har.

– Pågripelsene pågår fortsatt, og det er flere navn på vår liste, sier Aas onsdag ettermiddag.

Les også: Væpnet ran i Oslo

Persongalleri

Han bekrefter at det dreier seg om personer politiet mener gjennomførte det væpnede ranet hos gullsmeden Sheikh Enterprise midt på dagen lørdag 29. mars.

– Vi har etterforsket oss fram til et persongalleri og har hele tiden hatt som mål å pågripe hele ranslaget. Det er det aksjonen i Stockholm nå dreier seg om, forteller politiinspektøren.

Midt i lørdagsrushet ble gullsmeden på Grønland i Oslo ranet like etter klokka 12 lørdag 29. mars. Nå er en rekke personer pågrepet i Stockholm, siktet for ranet.


Oslo-politi i Stockholm

Til sammen fem etterforskere fra hans seksjon er i Stockholm i forbindelse med aksjonen.

– Vi tar sikte på å gjennomføre avhør nokså umiddelbart, og så vil disse bli utlevert til Norge, tror Aas.

Foreløpig er ransutbyttet sporløst forsvunnet.

– Ransutbyttet har vi foreløpig ikke noe etterretning rundt, men det primære for oss har vært å ta selve ranslaget, sier politiinspektøren.

En Audi brant opp et par kvartaler unna rett etter ranet.


Automatvåpen og brekkjern

Fire menn deltok i ranet av gullsmedforretningen den travle lørdagen i slutten av mars. Ranerne kom kjørende i en bil, og tre av dem løp inn i forretningen, maskert og væpnet med tohåndsvåpen.

Der slo de i stykker glassmontere med brekkjern og tok med seg innholdet i medbrakte bager.

Deretter løp de ut og forsvant i en svart bil som kort tid etter ble satt i brann og forlatt i Heimdalsgata like ved. Ranerne avfyrte skudd under ranet, og politiet har funnet to tomhylser. Ingen personer ble skadd.

Etter å ha utført ranet, løp gjerningsmennene ut og forsvant i en bil som kort tid etter ble satt i brann og forlatt i Heimdalsgata i kort avstand fra forretningen. (©NTB)

Les også:Her går ranerne berserkMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere