RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

Flere pågrepet for Manglerud-drapet

Sist oppdatert:
Fem siktet etter drapet på Mohammad Arshad (52). Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Oslo (NTB): Oslo-politiet har lenge ment at flere enn de tre som har vært siktet i saken, sto bak drapet. Politiet pågrep en 27 år gammel mann i Oslo torsdag morgen. Mannen er ifølge politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen tidligere straffedømt for ulik alvorlig kriminalitet.

I tillegg har politiet siktet og pågrepet en 40 år gammel kvinne fra Bærum for falsk forklaring. Begge tilhører den samme omgangskretsen som de øvrige siktede i saken.

Begge de to siktede blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. Politiet mener varetektsfengsling er nødvendig for at de ikke skal ødelegge bevis. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Ukjent motiv
Motivet for drapet er fortsatt ukjent for politiet.

- Det er fortsatt et spørsmål vi arbeider med, og vi kan ikke si det sikkert nå, uttaler politiadvokat Ingebrigtsen.

Over 100 vitner er avhørt så langt. Politiet har gjort mange beslag, men har fortsatt ikke oversikt over hvem som har vært involvert.

To personer er tidligere varetektsfengslet i saken. Oslo tingrett forlenget torsdag varetektsfengslingen for den ene av disse med fire uker, fortsatt med brev- og besøksforbud, medieforbud og full isolasjon. I tillegg forlenget tingretten varetektsfengsling med fullstendig isolasjon i to uker for en 30 år gammel norskmarokkaner som ble utlevert fra Spania.

Norskmarokkaneren er straffedømt flere ganger, og ble i mai i år dømt til 120 dager fengsel for innbrudd og narkotikabesittelse. Mannen er tidligere dømt for blant annet ran og biltyverier.

Etterlyst internasjonalt
Politiet tror at den tredje siktede, en 28-årig norskpakistaner, er i Pakistan. Han er internasjonalt etterlyst, men ennå ikke pågrepet.

Norge har ikke utleveringsavtale med Pakistan, noe som gjør det mer komplisert for politiet å få tak i ham. Politiet arbeider med å klargjøre en begjæring om utlevering.

Det var natt til søndag 28. september i år at 52-årige Mohammad Arshad ble funnet livløs på gaten på Manglerud i Oslo. Firebarnsfaren døde på Ullevål sykehus kort tid etter av omfattende hodeskader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere