*Nettavisen* Nyheter.

Flere pågripelser i Savile-saken

London (NTB-Reuters): Britisk politi har pågrepet ytterligere to menn i forbindelse med etterforskningen av overgrepsanklagene mot BBC-ikonet Jimmy Savile.

En 53 år gammel mann ble pågrepet i Hampshire, mens en 59 år gammel mann er pågrepet i Vest-London, opplyser politiet onsdag. De to pågrepne er ikke identifisert.

Etter at Savile-saken begynte å rulle i oktober i fjor, har politiet tatt ti personer inn til avhør. I desember kunngjorde politiet at den nå avdøde Savile etterforskes for 31 voldtekter etter at nærmere 600 personer har meldt ifra til politiet om angivelige overgrep begått av Savile.

Etterforskerne har nå delt opp de mange anklagene i tre bolker: Overgrep som skal ha blitt begått av Savile selv gjennom tre tiår, overgrep som han skal ha begått sammen med andre, og overgrep begått av andre som sto Savile nær.

I den siste kategorien finnes blant annet forleggeren Max Clifford, komikeren Freddie Starr og den tidligere BBC-produsenten Teds Beston, som alle jobbet sammen med Savile.

De tre er alle blitt avhørt, og de avviser alle anklager. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag