RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere passasjerer og flere tomme seter for Norwegian

Oslo (NTB): 1,8 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli. Det er 14 prosent flere enn i samme måned i fjor, men selskapet hadde også flere tomme seter enn for ett år siden.

Kapasiteten økte nemlig mer enn etterspørselen, noe som førte til at den såkalte fyllingsgraden, som angir hvor fulle flyene er, falt med 2 prosentpoeng til 87 prosent. 1.820.158 passasjerer er likevel ny månedsrekord og mer enn nok til å kalle fram smilet hos direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Jeg er svært godt tilfreds med trafikktallene i juli. Utviklingen er god i samtlige av de nordiske landene vi har etablert oss i. At vi setter ny passasjerrekord er et bevis på at kombinasjonen av splitter nye, mer miljøvennlige fly og et godt rutetilbud blir satt pris på av de reisende, sier Kjos.

Bare én av tusen avganger ble kansellert hos det norske flyselskapet, men punktligheten var det verre med. Kjos legger mye av skylden for at mer enn hvert femte fly var forsinket hos Avinor.

- Deres mangelfulle evne til å ha nok flygeledere på jobb i juli påvirker dessverre vår ellers svært gode punktlighetsstatistikk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere