Gå til sidens hovedinnhold

Flere personer pågrepet i Stockholm lørdag kveld

Flere personer er tatt inn til avhør etter politiet gikk til aksjon på to forskjellige steder i Stockholm sentrum.

Svenske medier melder om flere pågripelser i Stockholm sentrum lørdag kveld.

Politiet mener en 39 år gammel usbeker, som ble pågrepet sent fredag kveld, kjørte lastebilen.

LES MER: Svensk politi er sikre på at de har rett person

Pågrepet i en bil

Tre personer ble pågrepet på Kungsholmen, skriver Aftonbladet.

De tre skal ha sittet i en bil som ifølge avisens opplysninger, knyttes til den siktede 39-åringen. Politiet skal ha knust frontruten på bilen, og ifølge vitner på stedet skal tre personer, to menn og en kvinne, ha blitt ført ut av bilen.

Dette skjedde rundt klokken 17 lørdag ettermiddag, kun noen hundre meter fra der den siktede 39-åringen ble pågrepet fredag kveld.

Hentet ut poser og datavesker

Like etter klokken 19800 gjennomførte politiet også en aksjon mot en leilighet i Vårberg sør i Stockholm, hvor to menn skal ha blitt fraktet bort fra stedet, melder Aftonbladet. Etterpå skal politiet ha hentet ut brune poser og datavesker fra leiligheten.

Ifølge Aftonbladet skal den siktede 39-åringen ha oppholdt seg i leiligheten kort tid før terrorangrepet. Aftonbladet melder altså om totalt fem pågrepne, mens Expressen melder om seks.

Alle de pågrepne skal være usbekere.

Ifølge Expressens opplysninger knyttes både bilen og leiligheten til den 39 år gamle usbekeren. Politiet har verken bekreftet at politiaksjonene har sammenheng med fredagens angrep, eller at noen er pågrepet.

LES MER: Siste nytt om terrorangrepet i Sverige

Fikk tips

Tidligere lørdag kom det fram at Säpo fikk tips om den mistenkte 39-åringen i 2016. Men ifølge Säpo-sjef Anders Thornberg kunne den antatte gjerningsmannen ikke knyttes til ekstremistmiljøer. Det har heller ikke kommet flere tips eller opplysninger om ham senere, sa Säpo-sjefen under en pressekonferanse.

Svensk politi gjennomførte lørdag et avhør med 39-åringen, opplyser hans forsvarer Johan Eriksson til Aftonbladet.

Avhøret var det første der forsvareren var til stede. Imidlertid har en domstol nedlagt forbud mot at han uttaler seg om saken, sa Eriksson. Derfor ville han ikke kommentere avhøret utover det å bekrefte at det er blitt gjennomført.

Les også

Rørt kronprinsesse Victoria på åstedet