*Nettavisen* Nyheter.

Flere potenspiller inneholder medisiner

Oslo (NTB): Mattilsynet har funnet medisiner som bare skal tas i samråd med lege, i tre typer potenspiller som blir solgt som kosttilskudd.

Potenspillene Vigour800, African Superman og Ziyinhungyang blir solgt som kosttilskudd, men analyser Mattilsynet har gjort viser at alle de tre merkene i tillegg inneholder medisiner som bare skal tas i samråd med lege. For høyt inntak av disse medisinene kan gi bivirkninger som synsforstyrrelser, skjelving, hodepine, hjerterytmeforstyrrelser, hjertekrampe og i verste fall dødsfall. Mattilsynet påpeker at disse medisinene er særlig farlig for hjertepasienter.

For legemiddelinspektør Line Saxegaard i Mattilsynet er ikke dette et uvanlig funn.

- Det viser seg dessverre ofte at «naturlige» produkter som potensmidler og slankemidler inneholder ulovlig tilsatte medisiner uten at dette er opplyst på pakningen, sier hun, og påpeker at forbrukerne bør være kritiske til enkelte typer kosttilskudd.

- Vi ser ofte at kosttilskudd markedsføres som 100 prosent naturlige. Lover pillene rask og langvarig virkning, er det derimot god grunn til å være skeptisk, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.