Gå til sidens hovedinnhold

Flere registrert som medlemmer i Kirken

Oslo (NTB): Den norske kirke fikk 15.668 flere medlemmer i 2011. Det er den største medlemsveksten på sju år. Men medlemmene er egentlig ikke nye, ifølge Kirken.

Avdelingsdirektør Ole Inge Bekkelund i Kirkerådet sier til Fri Tanke at disse medlemmene er gamle medlemmer som ikke har blitt regnet med i statistikken tidligere. Gruppen det gjelder er ikke knyttet til sogn eller kommune i kirkeregisteret, men er registrert i kategoriene «skjult medlemskap», «sperret adresse», «uten fast bopel», «forsvunnet» eller «uregistrert».

De nygamle medlemmene gjør kirkens medlemsandel av befolkningen ikke svekkes like sterkt i 2011 som tidligere år. Kirkens andel av befolkningen ved årsskiftet 2011/2012 er 77,24 prosent, 0,71 prosentpoeng lavere enn året før, skriver Fri Tanke.

Bekkelund vet ikke hvorfor disse medlemmene ikke er blitt regnet med før, men bekrefter at Statistisk sentralbyrå nå ser ut til å ha tatt dem med i statistikken, for første gang.

I 2005 var 85 prosent av den norske befolkningen registrert som medlemmer i Den norske kirke.

I Oslo er nå vel 56 prosent av befolkningen medlemmer i Kirken. I 2002 var andelen kirkemedlemmer hovedstaden 71 prosent. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar