RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere reiser med Norwegian

Oslo (NTB): Norwegian-flyene var tommere i august enn i samme måned i fjor, men flyselskapet kan likevel vise til en passasjervekst på 14 prosent.

I august fløy mer enn 1,9 millioner passasjerer med Norwegian, noe som er en økning på 250.000 passasjerer fra samme måned i fjor. Fyllingsgraden var i august på 79,2 prosent, en nedgang på 1,2 prosentpoeng i samme periode.

Sammenhengen mellom passasjervekst og tommere fly skyldes at Norwegian i løpet av det siste året har opprettet flere nye ruter, både i Europa, til USA og til Thailand. Flere fly er dermed i lufta.

Norwegian skriver i rapporten at fyllingsgraden på 79,2 prosent ville ha vært lavere hadde det ikke vært for de nye rutene. Bedre vær enn vanlig i Nord-Europa har også påvirket trafikktallene i positiv retning, mener flyselskapet.

Kapasiteten (ASK - available seat kilometers) økte fra august i fjor til august i år med 31 prosent. Dette er et tall som måler antall tilgjengelige setekilometer. Veksten viser at folk reiser stadig lengre. Den totale trafikkveksten (RPK) viser samme trend, med en økning på 30 prosent.

Norwegian gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i august. 89,3 prosent av dem gikk på oppsatt rutetid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere