*Nettavisen* Nyheter.

Flere reiser med NSB - men de fleste tar buss

Oslo (NTB): 115 millioner passasjerer reiste med NSB i årets åtte første måneder, de aller fleste av dem passasjerer på togselskapets mange busser.

NSB melder om det beste resultatet noensinne i perioden januar til august i år. Omsetningen økte med 10 prosent og resultatet etter to tertialer er det beste i selskapets historie. Før finansposter og skatt er resultatet på 1.038 millioner kroner, 566 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

- Alle våre forretningsområder viser resultatmessig framgang. Det er gledelig å se at vi nå høster frukter av hardt og målbevisst arbeid over lang tid, sier konsernsjef Geir Isaksen.

Totalt fraktet NSBs tog 35,2 millioner passasjerer i perioden, 1,4 millioner flere enn i samme periode i fjor. Men det er bussene som fortsatt tar den suverent største passasjermengden. 79,6 millioner bussreiser ble registrert, en liten nedgang fra 80,1 millioner i fjor.

For persontogvirksomheten økte omsetningen med 6 prosent, mens kostnadene økte med 2 prosent. Resultat før finansposter og skatt er 271 millioner kroner, 176 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

- Dette er gode resultater. Nå jobber vi fremover med å kunne tilby et enda bedre tilbud med nytt rutetilbud fra desember, bedre rutestruktur, hyppigere avganger og nye tog, sier Isaksen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.