RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere resistente bakterier

(Foto: Thinkstock)
Nå prøver forskerne å få bakteriene til å drepe seg selv.

(SIDE2): Grunnen er at vi snart er tomme for våpen mot multiresistente bakterier.

For å unngå at bakteriene selv følger med i dragsuget har de utviklet en motgift som verner dem mot sine egne giftstoffer.

Forskere ved Washington University har funnet ut hvordan dette vernet fungerer, og mener det baner vei for nye typer antibiotika, der giftstoffene også tar knekken på bakteriene som lager dem, skriver VG .

- Det pågår en krig mellom bakterier og mennesker. Bakteriene skiller ut giftstoffer, og vi kan forsvare oss med immunsystemet vårt og antibiotika.Når bakteriene utvikler resistens, må vi utvikle nye generasjoner med antibiotika, sier forsker Craig L.Smith.

- Dette er svært interessant. Vi må alltid være på jakt etter nye metoder forbekjempelse av bakteriell sykdom, sier Gunnar Skov Simonsen ved Norsk overvåkningssystem for antibiotikaresistens hos mikrober.

Utfordringen ligger i å lage legemidler som mennesker tåler, men som tar knekken på bakterier. Ikke minst fordi stadig flere farlige bakterier utvikler motstandsdyktighet mot de fleste medisiner vi har til rådighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere