Gå til sidens hovedinnhold

Flere selger bolig før de kjøper ny

Oslo (NTB): Flere og flere velger å selge boligen sin før de kjøper ny, viser en undersøkelse som Norges Eiendomsmeglerforbund har gjennomført.

35 prosent av eiendomsmeglere over hele landet svarer at det har vært en økning av folk som velger å selge boligen først de siste seks månedene, skriver Aftenposten.

Det er på Sørlandet at flest meglere melder om denne trenden. Her svarer sju av ti meglere at det har vært en økning. I Rogaland og Oslo svarer fire av ti det samme.

Tormod Boldvik, styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund, mener høyere boligpriser, spådommer om at pristoppen er nådd og mer restriktive banker, er forklaringen. Fire av ti meglere sier bankene er blitt mer tilbakeholdne med å gi mellomfinansiering det siste halvåret.

- Når boligprisene er blitt såpass høye, og mediene skriver om at toppen kan være nådd, blir folk bekymret. Noen tenker taktisk og forsøker å selge når prisene er på topp. Men de fleste skal jo inn igjen i samme marked. Vi har lange tradisjoner i Norge for å kjøpe først, og erfaring viser at det er trygt nok, sier Boldvik til avisen.

835 meglere har deltatt i undersøkelsen. (©NTB)

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris