RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere serverer alkohol

Sist oppdatert:
Alkoholserveringen i Bergen er på en stigende kurve. I fjor økte antall steder med skjenkeløyve med ti prosent. KrF er ikke blid.

Byrådet i Bergen utstedte 34 nye skjenkebevillinger i 2005. Det er en økning på ti prosent, og byen kan nå tilby alkohol 332 steder. Kristelig Folkeparti sitter i byrådet, og leder i Bergen KrF, Thomas Moltu, stiller seg undrende til den økende alkoholvilligheten.

- Dette er en sak som jeg kommer til å forhøre meg litt mer om internt. Blant annet for å høre om vi ikke kanskje skal bremse opp litt. Det kunne være ønskelig at KrF fikk litt mer gjennomslag i disse sakene. Dette kommer jeg til å følge opp, sier Moltu til Bergensavisen.

Men der KrF rynker pannen bekymret, er reiselivs- og hotellbransjen ikke fullt så skeptiske. Regionssjef i Reiselivsbedriftenes Landsforening, Wenche Salthella, sier til BA at hun ikke har inntrykk av at det er en overetablering av skjenkesteder i Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere