*Nettavisen* Nyheter.

Flere serverings-steder kan bli stengt

Åtte av ti serveringssteder i Bergen hadde ikke papirene i orden da Kontoret for sjenkesaker på kom på besøk.

13.01.06 14:06

Kontoret for sjenkesaker i Bergen kommune møtte det nye året med forbløffende dårlig resultat under en kontroll denne uken. Av i alt ti kontrollerte serveringssteder manglet åtte de rette papirene. Er ikke alt i orden til onsdag blir det kroken på døra for tre til fire av disse stedene.

- Noen av stedene hadde byttet ut styrer eller stedfortreder uten å søkt om dette, forteller kontorsjef Gro Gaarder ved kontor for sjenkesaker i Bergen kommune til iBergen.no.

Stengt til uka?
Det er forskjellige omfang på overtrampene disse serveringsstedene har gjort.

- Det var to - tre steder som manglet serveringsbevilling. Dette kan bli fire, for vi venter på flere papirer, sier Gaarder og ler, hun er vant med å møte slike situasjoner.

- Ble disse stedene stengt?
- Nei, vi gjorde ikke det. Stedene fikk orientering om bevillingsbestemmelsene. Nå har de åtte frist til onsdag for å levere inn søknad. Er ikke papirene på plass til onsdag, blir det kroken på døra, svarer Gaarder bestemt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Farid Ighoubah

Hyppigere kontroller
I alt er det litt over 400 serveringssteder i Bergen, men det er ikke sjenkestedene som først og fremst er problemet, heller de som serverer eller selger mat.

Av de åtte stedene som i uka fikk passet sitt påskrevet, er det ikke noen spesiell type serveringssteder som fremhever seg.

- Det er rett og slett alle mulige serveringssteder. Fra helt ordinære bakeriutsalg til spesialbutikker, som fetevare, forklarer Gaarder.

- Hva gjør dere videre nå for å få bukt med problemet?
- Det blir i hvert fall mange flere besøk på steder med serveringsbevilling for å sjekke om de har papirene i orden og er oppdatert på bestemmelsen, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.