Gå til sidens hovedinnhold

Flere skadd da bygninger kollapset

Minst fem mennesker skadd da to bygninger raste sammen i Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro (NTB-Reuters-AFP): Et ukjent antall mennesker ble skadd da to store bygninger raste sammen i Rio de Janeiro i Brasil onsdag kveld.

Avisa O Globo melder om minst fem skadde.

Byggene skal ha hatt henholdsvis 10 og 20 etasjer. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men øyenvitner sier de hørte en kraftig eksplosjon rett før bygningene styrtet i grus.

Ved midnatt lokal tid var ingen bekreftet omkommet, ifølge myndighetene. Men et ukjent antall mennesker lå innesperret i bygningsrestene, og flere medier meldte at folk hadde mistet livet.

– Det ligger fortsatt folk i bygningsrestene, men vi vet ikke hvor mange. Vi har fått motstridende informasjon, sa byens ordfører Eduardo Paes.

Han opplyser at minst fire mennesker er skadd. Ifølge nyhetsbyrået Agencia Estado er minst to personer omkommet, mens kringkasteren Gloominess melder at opptil elleve ligger i ruinene.

Redningsarbeidene pågikk for fullt utover kvelden, og minst fire mennesker ble hentet ut i live fra de sammenraste bygningene. Gatene i nærheten lå dekket av betongbiter og støv.

I byggene lå det blant annet advokatkontorer, en bank og en restaurant. Området rundt pleier å være fullt av folk på dagtid, men det er lite aktivitet der om kvelden.

For få måneder siden omkom tre mennesker i en gasseksplosjon på en restaurant i Rio de Janeiro. Ulykken skapte bekymring for infrastrukturen i byen som skal være vertskap for fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger