Gå til sidens hovedinnhold

Flere skadd i eksplosjonsartet brann i siloanlegg

Det er ikke kontroll på brannen, melder politiet i Innlandet.

Fire personer er skadd etter en brann i et siloanlegg på Lena på Toten tirsdag morgen. Tre er sendt til sykehus og en til legevakt. Brannen er ikke under kontroll.

Politiet fikk melding om brannen klokka 05.22, men det hadde allerede mandag ettermiddag oppstått en ulmebrann i siloen, melder Oppland Arbeiderblad.

Eksplosjonsartet brann

Alle nødetater rykket ut til stedet etter det som ble meldt å være en eksplosjonsartet brann.

Det er opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt brannstedet, og to husstander med tre personer er evakuert, opplyser politiet i Innlandet på Twitter rett før klokka 07.

– Det har pågått arbeid på stedet siden mandag ettermiddag. Det var allerede da en brann i siloanlegget. Så har det vært jobbet med å fjerne det som tidligere hadde brent. I den forbindelse har det oppstått en ny eksplosjonsartet brann, forteller operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt til NTB.

Ansatte og brannmannskap skadd

En person har fått brann- og fallskader, men det totale skadeomfanget på de skadde er foreløpig uklart, opplyser operasjonslederen.

– Det skal være både ansatte og brannmannskap som er skadd, sier Løvseth ifølge NTB.

Det jobbes med slokningsarbeid på stedet, og det er rekvirert politihelikopter til innsatsen, melder NTB.

- En person er kritisk skadd og en annen er alvorlig skadd. Den siste som er kjørt til Gjøvik har jeg ikke status på, sier kommunikasjonsdirektør Frank Byenstuen i Sykehuset Innlandet til Oppland Arbeiderblad.

Meldte om ulmebrann mandag

Fabrikksjef Frode Gryttenholm opplyste til OA mandag at det både var korn og solsikkefrø i siloen. Mandag ettermiddag oppsto det en ulmebrann i siloen. Det ble jobbet på stedet utover kvelden og natta.

Kommentarer til denne saken