RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LEON NEAL (Afp)

Flere skadd i London-opptøyer

Sist oppdatert:
En to etasjers buss, to av politiets patruljebiler og bilen til et TV-team fra BBC ble påtent under opptøyene i bydelen Tottenham i London.

Flere ble skadd, blant dem 26 politifolk, under opptøyene i bydelen Tottenham i London natt til søndag, melder Sky News og BBC News . Nyhetskanalen BBC ble selv rammet da deres TV-team og en av bilene deres ble angrepet av ungdommer.

- En regelrett krigssone
- Det er en regelrett krigssone, fortalte en person på stedet til BBC. Han fortalte at han blant annet så en ungdomsgjeng sette fyr på et søppelspann og kaste det mot opprørspolitiet.

Flere til sykehus
Søndag opplyser ambulansetjenesten i London at de har behandlet 11 personer for skader, ti av dem ble brakt til sykehus. I tillegg skal i alt 26 politifolk ha blitt skadet, åtte av dem ble brakt til sykehus, minst en av dem med hodeskader.

I alt 42 personer er pågrepet, opplyser politiet ifølge Sky News.

Tottenham High Road, arnestedet for uroen, er nå sperret av.

Demonstrerte etter politidrap
Uroen i bydelen brøt ut i kjølvannet av at firebarnsfaren Mark Duggan (29) ble drept etter en skuddveksling med politiet torsdag. Skuddvekslingen skjedde da politiet skulle foreta en pågripelse, og ifølge politiet skjøt den mistenkte mot politiet med et håndvåpen, men politibetjenten overlevde fordi kula istedet traff politiradioen, ifølge Daily Mail .

Begynte fredelig
Lørdag samlet 200-300 personer seg utenfor en politistasjon i bydelen og krevde «rettferdighet».

Men det som begynte som en fredelig demonstrasjon utartet da to av politiets patruljebiler ble angrepet og påtent med bensinbomber. Det var ingen inne i bilene da dette skjedde.

I en uttalelse til mediene kaller parlamentsmedlem David Lammy fra Tottenham hendelsene en skam for bydelen og sier det var bråkmakere og kriminelle elementer - mange av dem tilreisende - som sto bak.

- Vi har allerede en sørgende familie i vårt lokalsamfunn, og ytterligere vold vil ikke lege sårene, sier han i en uttalelse på sin nettside.

Plyndret butikker
Under opptøyene ble også en to etasjers buss påtent og et TV-team fra BBC ble angrepet og kjøretøyet deres påtent. Videre ble flere butikker plyndret, og folk stakk av gårde med handlevogner fullastet med stjålne varer.

En talsmann for Londons borgermester Boris Johnson oppfordrer de involverte til å forholde seg rolig og respektere loven.

Plyndret kjøpesenter
Tidlig søndag morgen hadde flere av demonstrantene samlet seg ved et kjøpesenter, Tottenham Hale Retail Park, der øyenvitner fortalte at noen plyndret forretninger, melder Sky News.

Se videobilder fra Tottenham lagt ut av produksjonsselskapet London Reign.

Se opptak av påsatt brann fra opptøyene i Tottenham i videovinduet under (Sky News):

Kaos i Tottenhams gater. Se amatørvideo postet på YouTube søndag under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere