*Nettavisen* Nyheter.

Flere skadet etter kollisjon på E10

- Den ene bilen er fullstendig smadret.

01.06.14 19:09

Politiet melder om at det har vært en kollisjon på E10 ved Budalen i Hadsel kommune, omtrent fem minutter øst for Laupstad i Lofoten. Kollisjonen var mellom en varebil og en personbil og skjedde i 16-tiden, skriver Lofotposten.

Det er fire personer involvert i kollisjonen. En av de fire var lenge fastklemt og politiet opplyser om at denne personen mest sannsynlig er alvorlig skadet. De opplyser også at en annen person mest sannsynlig er alvorlig skadet.

Klokken 17.38 meldte politiet om at de hadde klart å frigjøre personen som satt fastklemt, og at de ventet på at Sea kingen skulle komme til stedet.

Sendt til sykehus

Klokken 18.25 kunne operasjonsleder Kenneth Stræte ved Midtre Hålogaland politidistrikt fortelle at to personer var sendt til sykehus. En med Sea King og en med ambulanse.

- Det var de to førerne som er sendt til sykehus. Skadeomfanget deres er foreløpig ukjent, men det kan være alvorlig, sier han.

Passasjerene i hver bil var lettere skadet, opplyser han også.

Han sier det foreløpig er for tidlig å si hva som har skjedd. Politiet utfører nå undersøkelser på stedet, og det vil bli opprettet sak.

Stor utrykning

Det var lange køer i forbindelse med ulykken. En av dem som kom etter ulykken var Anki Gerhardsen. Klokken 16.50 kunne hun fortelle at det var tre ambulanser samt brannvesen og politi som var på plass på ulykkesstedet. Første person var da allerede lagt på båre og det ble jobbet med å skjære løs personen som satt i personbilen.

- Den ene bilen er fullstendig smadret, sa Gerhardsen til Lofotposten.

Hun fortalte at den andre bilen lå i grøfta.

Lofotpostens frilanser Thomas Jentoft sier det ligger bildeler spredt over et 40 meter stort område. Den ene bilen, varebilen, havnet i grøfta etter sammenstøtet.

Veien er åpnet

Veien er nå åpnet i ett felt, og trafikken styres med manuell dirigering forbi ulykkesstedet, opplyser politiet.

Se Lofotpostens webkamera fra Budalen her.

Se Lofotpostens webkamera fra Budalen her

Les flere saker fra Lofotposten her!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.