RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere skattecaser på Oslo Børs

Sist oppdatert:
iMarkedet skrev om Spetalen og John Fredriksens skattecase i offshore-selskapet Crystal Production. Men det er flere gode skattecaser på Oslo Børs
iMarkedet skrev torsdag at motivet bak Aktiv Kapitals overraskende kjøp av gjeld og aksjer i offshoreselskapet Crystal Production er en skattegevinst på 250 millioner. Bak Crystal-avtalen til Aktiv Kapital finner vi John Fredriksen og Øystein Stray Spetalen. (Se sak over).

Det er imidlertid flere gode skattecaser på Oslo Børs. Telecomputing er en av disse.

Telecomputing-caset

iMarkedet har tidligere skrevet om skattecaset i Telecomputing. Meglerhuset Norse har tidligere påpekt at det fremførbare underskuddet for TeleComputing ved utgangen av 2002 var rundt 497 millioner kroner. Verdien på utsatt skatt er dermed på 4,30 kroner pr. aksje. Dette forfaller fra 2007 og utover.

- Det fremførbare underskuddet har opp til 10 års levetid, men vi er ikke kjent med fordelingen, sier Norse-analytiker Thomas Lie til iMarkedet.

Flere skattesalg

Norse-analytikeren påpeker at det for en tid siden har blitt gjort to store skatteavtaler i det nordiske markedet.

Den ene var Skistars kjøp av svenske Spray, der det fremførbare underskuddet var rundt 700 millioner kroner, og Reitangruppens kjøp av mobilselskapet Sense, der det fremførbare underskuddet var rundt 506 millioner kroner.

Skattecaset var hett også da TV2 overtok Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere