RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere skeptiske til oljeboring i nord

Oslo (NTB): En av fire spurte i en ny undersøkelse er mer skeptisk til oljeboring i Lofoten etter oljekatastrofen i Mexicogolfen

I en undersøkelse om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja svarer 31,6 prosent av de spurte på landsbasis at de er positive til oljeutvinning i disse områdene. 23,3 prosent er negative og 36 prosent av de spurte er i tvil.

Blant dem som bor i Lofoten og Vesterålen, svarer 32,7 prosent at de er positive til oljeutvinning, 33,7 prosent er negative og 28,7 prosent av de spurte er i tvil om det er riktig med oljeutvinning i landsdelen.

Undersøkelsen er utført av Respons Analyse for WWF-Norge etter oljeulykken i Mexicogolfen.

På spørsmål om ulykken har bidratt til å endre synet på oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, svarer 23,1 prosent av dem som har fått med seg ulykken, at de har blitt mer negative til oljeutvinning i området. Sju av ti har ikke endret oppfatning om spørsmålet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere