På Holmlia i Oslo ble en ungdom anholdt for å ha fyrt av fyrverkeri inne på en buss.

- Vi har flere patruljer på stedet, etter at det har blitt avfyrt fyrverkeri inne på en buss. Ingen skal være skadd. Vi har så langt anholdt en ungdom som løp fra stedet, og vi søker etter ytterligere to stykker som løp i retning Rosenholm, melder Oslo-politiet på Twitter, mandag kveld.

Da politiet ankom stedet, hørte de mer fyrverkeri i nærheten.

- Da fikk vi los på tre stykker og innhentet den ene. De to andre er ute og løper fortsatt, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NTB.

Fyrverkeri i stall

Rundt klokken 21.30 skriver politiet på Twitter at noen har fyrt av fyrverkeri inne i en stall på Stovner i Oslo og skremt både hester og ansatte.

Rett etter melder politiet om ungdommer som sender fyrverkeri fra en bro og ned mot bilene under ved Bjørndal.

I heis

Ved 22-tiden ble det meldt om røyk i heissjakt i Jordal terrasse, og mest sannsynlig er påtent fyrverkeri årsaken, ifølge brannvesenet.

- I år har vi sett mange tilfeller av at det har blitt sendt mot mennesker, dyr og kjøretøy. Til å være lille nyttårsaften har det vært mye. Vi har kanskje hatt like mange meldinger i kveld som vi vanligvis har på samme tid på selve nyttårsaften, sier operasjonsleder Jøkling, som understreker at han ikke har noen statistikk om dette tilgjengelig.

I Bergen har også ungdommer kastet fyrverkeri mot forbipasserende.

- Vi fikk melding om at ungdommer hadde kastet bakkefyrverkeri mot folk som gikk forbi på Flaktveit, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til BA.

Politiet rykket ut da de ble varslet klokken 1945.

- Vi er på stedet nå, men jeg vet ikke hva som kommer ut av det. Noen skal ha løpt fra stedet da de så politiet, sier Magnussen.

Barn på kjøpesenter

Tidligere på dagen var det også flere ulovlige episoder med fyrverkeri.

Like før klokken 16.00 måtte vektere på Sandvika storsenter i Bærum gripe inn, da flere barn sendte ut fyrverkerier.

- Sandvika storsenter: Vektere har tatt kontroll på flere barn i alderen 12-13 år, som skal ha sendt fyrverkeri mot mennesker og kjøretøy. Uvisst om noen eller noe er skadet. Vi har patrulje på vei for å følge opp saken, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

- Vi fikk melding om hendelsen klokken 15.53. Vektere fikk raskt kontroll over fire barn, tre 12-åringer og en 13-åring. Ingen er fysisk skadet eller truffet, det samme gjelder kjøretøy, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Nettavisen.

Da operasjonslederen snakket med Nettavisen var det fortsatt usikkert hva som ville skje med barna videre.

- Det er patruljen på stedet enten ringer foreldrene og ber dem komme for å hente barna sine, eller så kan patruljen kjøre de rett hjem. Dette er halvveis lokale barn som ikke bor langt unna Sandvika, legger Jøkling til.

I 17-tiden kom politiet med ny informasjon.

- Vi har varslet barnas foreldre, som vil komme og hente dem. Vi har ingen opplysninger om at noen er truffet av fyrverkeriet. Patruljen oppretter også en barneverns-melding. Denne gangen dreide det seg om fyrverkeri i kategori 1, med aldersgrense 12 år, skriver de på Twitter.

Annen episode på Sørlandet

Omtrent samtidig sørover, nærmere bestemt i Mandal, ble politiet sendt ut for å stoppe flere ungdommer som skjøt fyrverkerier ved Amfi-kjøpesenteret i byen.

- Klokken 16.14, melding om ungdommer som skyter fyrverkeri både mot hverandre og forbipasserende ved Amfi. Politi på vei til stedet, opplyser politiet i Agder på Twitter.

Klokken 16.30 melder politiet at saken er avsluttet.

- Patruljen har kjørt i området. Ikke kommet over hverken skadde eller eventuelle gjerningspersoner. Politiet avslutter på stedet.

Skjøt mot politiet med fyrverkeri

I 14-tiden fikk Øst politidistrikt melding om at en mann hadde skutt en annen person, med noe som enten var en luftpistol eller et annet type våpen. Da mannen ble pågrepet på Årnes stadion gikk personen amok.

Les også: Brannsjef Bjørn så sitt eget hus bli totalskadd av brann. Nå deler han sin erfaring (+)

- Den pågrepne skjøt med fyrverkeri mot politiet, og patruljen måtte bruke pepperspray for å få kontroll på han. Den pågrepne kjøres i arresten. Vedkommende som ble truffet ble ikke skadd. Prosjektilet gikk inn i headsetet som han hadde på hodet, skriver politiet i Øst på Twitter.

Hovedregelen er at det er forbudt å sende opp fyrverkeri på andre dager enn nyttårsaften mellom klokken 18.00 og 2.00.