RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere SUT'ter på norsk sokkel

Sist oppdatert:
Petroleumtilsynet jobber nå med en utvidelse av ordningen av samsvaruttalelser for innretninger som skal operere på norsk sokkel
Utvidelsen av ordningen vil dermed øke omfanget fra å i dag flyttbare boreinnretninger, til også gjelde flyttbare boliginnretninger (floteller), flyttbare innretninger for boring, produksjon, lagring og avskipning (FPDSOer og FPSOer) samt brønnintervensjonsinnretninger.

Petroleumstilsynet harnedsatt en arbeidsgruppe som skal fremme forslag til grunnlag for den utvidede ordningen. I arbeidsgruppen er arbeidsgiver, arbeidstaker, myndigheter og Det Norske Veritas (DNV) representert.

Arbeidet ledes av Petroleumstilsynet, og det tas sikte på å utvide ordningen fra 1. januar 2006.

Bakgrunnen for utvidelsen er et vedtak i Arbeids- og administrasjonsdepartementet i juni 2004, hvor de vedtok å utvide ordningen med Samsvarsuttalelser (SUT)for flyttbare boreinnretninger til andre typer flyttbare innretninger som skal delta i petroleumsvirksomhet på norsk sokkel.

Dagens SUT-ordning for flyttbare boreinnretninger ble satt i verk 1. august 2000. Borerigger som skal jobbe på norsk sokkel er nødt til å få utstedt en SUT før de kan starte operasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere