RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere svensker får fremtidsmobil

Sist oppdatert:
Den svenske teleoperatøren Tre startet mandag salg av UMTS-telefoner i Västerås. Fra før har abonnenter i Göteborg, Stockholm og Malmö det nye mobilsystemet.

Mens Telenor og NetCom fortsatt holder kortene tett til brystet om sine planer for neste generasjons mobiltelefoni er svenskene på god vei. Nykommeren Tre har for lengst lansert mobilsystemet i flere europeiske land, deriblant hos våre naboer i øst.

Flere byer på gang

Mandag begynte Tre å selge telefoner i Västerås, som den fjerde byen i Sverige. Stockholm, Göteborg og Malmö har hatt UMTS-dekning siden tidlig i sommer.

- Grunnen til at vi drar i gang i Västerås er at vi har et tilstrekkelig utbygd nett der, byen er stor nok og det finnes forhandlere, skriver informasjonssjef Niclas Lilja i Tre i en pressemelding.

Til Norge?

Tre har planer om UMTS-lansering i et tjuetalls svenske byer i løpet av høsten. Selskapet, som eies av Hongkong-baserte Hutchison og svenske Investor er også nevnt som en aktuell kjøper av en av de to ledige UMTS-konsesjonene i Norge.

Innen 29. august må selskapene som er interessert i en norsk mobilkonsesjon legge inn bud. Først 2. september får vi vite hvem som har søkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere