Flere svensker får fremtidsmobil

Den svenske teleoperatøren Tre startet mandag salg av UMTS-telefoner i Västerås. Fra før har abonnenter i Göteborg, Stockholm og Malmö det nye mobilsystemet.

18.08.03 11:51

Mens Telenor og NetCom fortsatt holder kortene tett til brystet om sine planer for neste generasjons mobiltelefoni er svenskene på god vei. Nykommeren Tre har for lengst lansert mobilsystemet i flere europeiske land, deriblant hos våre naboer i øst.

Flere byer på gang

Mandag begynte Tre å selge telefoner i Västerås, som den fjerde byen i Sverige. Stockholm, Göteborg og Malmö har hatt UMTS-dekning siden tidlig i sommer.

- Grunnen til at vi drar i gang i Västerås er at vi har et tilstrekkelig utbygd nett der, byen er stor nok og det finnes forhandlere, skriver informasjonssjef Niclas Lilja i Tre i en pressemelding.

Til Norge?

Tre har planer om UMTS-lansering i et tjuetalls svenske byer i løpet av høsten. Selskapet, som eies av Hongkong-baserte Hutchison og svenske Investor er også nevnt som en aktuell kjøper av en av de to ledige UMTS-konsesjonene i Norge.

Innen 29. august må selskapene som er interessert i en norsk mobilkonsesjon legge inn bud. Først 2. september får vi vite hvem som har søkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.