RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere syke nordmenn

Sist oppdatert:
I dag er 100.000 nordmenn borte fra jobben. Det vil trygdedirektøren få en slutt på.

I 1.kvartal 2006 var det totale sykefraværet på 7,4 prosent, mot 7,1 prosent samme kvartal i 2005. Den sterkeste økningen var i helse- og sosialtjenester.

NA24 - din næringslivsavis

Bekymret
- At sykefraværet stiger, er meget bekymringsfullt. Nå må arbeidsgiver, leger og myndigheter inn med forsterket innsats. Aktivt arbeid med inkludering i arbeidslivet er viktigere enn noensinne, sier trygdedirektør Nanna Stender i en pressemelding torsdag.

Det legemeldte sykefraværet er på 6,2 prosent mot 5,8 prosent 1. kvartal 2005. Det egenmeldte fraværet går noe ned, fra 1,3 til 1,2 prosent. Dette betyr at over 100.000 personer er borte fra jobb hver dag på grunn av sykdom.

- Det økte sykefraværet bidrar til redusert tilgang på arbeidskraft i et allerede stramt arbeidsmarked, og kan føre til et økt press på arbeidstakerne som er i jobb. Nå må alle parter bidra til et felles løft, for å få ned sykefraværet, sier trygdedirektøren.

Flest kvinner
Økningen i sykefraværet er størst blant kvinner. Det totale sykefraværet for kvinner har økt fra 8,7 prosent i 1. kvartal 2005 til 9,2 prosent i samme kvartal i 2006. Sykefraværet for menn har holdt seg mer stabilt.

- Årsakene til sykefraværet er mange og sammensatte. En forklaring på forskjellen mellom kjønnene kan være at kvinner og menn jobber i ulike yrker og næringer, og utsettes for ulike belastninger og krav på arbeidsplassen, sier trygdedirektøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere