Gå til sidens hovedinnhold

Flere sykkeltyverier i sør og øst

Oslo (NTB): Sør- og Østlandet trekker opp statistikken for sykkeltyverier, mens det stjeles færre tohjulinger i resten av landet. Totalt økte antallet sykkeltyverier med 4,5 prosent i fjor.

I løpet av 2012 ble 15.365 sykler meldt stjålet, opplyser forsikringsselskapet Tryg i en pressemelding midt i den tradisjonelle høysesongen for sykkelsalget i Norge. Ifølge tall fra Politidirektoratet har antall anmeldelser økt med 18 prosent siden 2008.

- Samtidig vet vi at bare rundt en firedel av alle stjålne sykler rapporteres til politiet, sier Sveinung Sørbye, som er leder for Aksjon Ikke Stjel Sykkelen Min.

Nordre Buskerud politidistrikt holder den tvilsomme førsteplassen på listen over hvor sykkeltyveriene økte mest i fjor, med hele 31 prosent flere tyverier enn i 2011. I Vest-Finnmark ble derimot anmeldt 25 prosent færre sykkeltyverier enn året før.

Ser man på de samlede tallene for landsdelene, er det økning i antall tyverier på Østlandet (+12,6 prosent) og Sørlandet (+8,6 prosent), mens det stjeles færre sykler på Vestlandet (-4 prosent), i Midt-Norge (-16,7 prosent) og i Nord-Norge (-18,7 prosent). (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis