*Nettavisen* Nyheter.

Flere tar turen til Bergen

2005 var et meget godt år for reiselivsnæringen i Bergen, nesten 100.000 flere turister fant veien til byen mellom de syv fjell.

10.01.06 08:23

Tallenes tale er åpenbar, over 1,2 millioner turister besøkte Bergen i fjor, noe som er en økning på rundt 74.000 besøkende.

- Vi har aldri hatt en sånn økning før, så vi er veldig fornøyd, konstanterer reiselivsdirektør Ole Warberg til iBergen.no.

Bergen Reiselivslag jobber innenfor en strategiplan hvor ambisjonen er å øke turismen med 20 prosent over 5 år.

- Dette er tredje året tallet øker og dermed er vi i rute, forklarer Warberg.

Økning utenom sesong
- Spesielt er det at vi i lavsesongen har økt sterkest. Det er flere faktorer som har ført til dette; blant annet at næringslivet går bra og dermed bidrar næringslivsreiser til økningen. Dessuten foregår det så mye i kulturbyen Bergen som bidrar til økt tilstrømning, sier Warberg.

- Men reisende fra enkelte land, som USA og Europa har gått tilbake. Hvordan forklarer du det?

- Det er alltid slik at noen land går opp og noen ned. Dette er ikke så bekymringsverdig. Det kan ha noe med at bestillingene kommer så pass sent, at det ikke er kapasitet ved herbergene og dermed tilfaller turismen til omliggende distrikt, sier Ole Warberg

30 prosent flere fra Australia
- Dette er et land vi ikke jobber mot i det hele tatt. Det kan være at det er en turoperatør som har laget en ordentlig pakke som selger godt - og i så måte øker turismen fra Australia.

I inneværende år vil ikke Bergen Reiselivslag endre strategien særlig. Likevel vil fokus bli rettet mot lavssesongen og konferansemarkedet for å utnytte dette markedet og ipå den måten øke turismen i Bergen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.