Gå til sidens hovedinnhold

Flere terrortatt i Sør-Frankrike

Fransk antiterrorpoliti gjennomførte flere pågripelser i Sør-Frankrike tirsdag.

I to aksjoner har fransk politi pågrepet en rekke personer, samt beslaglagt våpen og ammunisjon, melder AFP, ifølge Sky News.

Ifølge Sky News er i alt 12 personer arrestert.

Politiet mistenker at de arresterte har forbindelser til islamske ekstremister, rapporterer nettavisen 20 Minutes.

Det har kommet ulike meldinger om antallet arresterte. Noen medier melder om 12 arresterte. Ifølge andre kilder er totalt 11 pågrepet.

Avisa La Provence melder om arrestasjoner Marseille, Aubagne, Marignane og Gironde tirsdag morgen.

Disse pågripelsene skjedde i forbindelse en pågående etterforskning av islamistiske miljøer i Paris, ifølge AFP. Samtidig ble tre personer pågrepet i en annen aksjon. Det skal ha vært tilfeldig at dette skjedde samtidig.

I Marseille og Avignon ble det tatt beslag i en Kalasjnikov og en hagle og ammunisjon, skriver Le Monde. Politiet mistenker smugling av våpen og eksplosiver.

De tre arresterte i Marseille og ved Bourdeaux kobles til en franskmann som ble pågrepet i den italienske byen Napoli i forrige måned.

I forrige uke ble det kjent at vestlig etterretning hadde avdekket et terrorplott mot flere land i Europa, deriblant Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

Det er ennå uklart om arrestasjonene i Frankrike tirsdag kan kobles til terrorplottet.

Mumbai-angrep
Terrorplottet skal ha hatt likhetstrekk med Mumbai-angrepet, hvor ti terrorister væpnet med skytevåpen og granater gikk til angrep mot sivilister i byens finansstrøk i november 2008. Rundt 170 mennesker ble drept i terroranslaget.

Amerikanske etterretningskilder har uttalt at al-Qaida-elementer har stått bak terrorplottet mot Europa. Terrorplottet ble avslørt av en tysk-pakistaner som sitter i amerikansk fangenskap i Afghanistan.

Bombet terrormistenkte
Tirsdag ble det kjent at USA hadde gjennomført droneangrep mot terrormål i Waziristan i Pakistan mandag. Fem militante tyskere ble drept i angrepet, melder nyhetsbyrået AP.

Bombemålet skal ha vært tilholdssted for tyske og britiske terrormistenkte, som knyttes opp mot terrorplottet mot Europa.

Tyske myndigheter har nylig opplyst om at de sitter på håndfast bevis på at 70 tyske statsborgere har mottatt paramilitær trening i Pakistan og Afghanistan. En tredjedel har returnert til Tyskland.

Pakistanske etterretningskilder bekrefter at fem tyskere ble drept i bombeangrepet.

- Det amerikanske luftangrepet i Pakistan drepte fem militante tyskere som holdt seg skjult i et hus i byen Mir Ali i Nord-Waziristan, som er et kjent tilholdssted for militante utlendinger som har forbindelser til al-Qaida, opplyser pakistanske etterretningskilder, ifølge nyhetsbyrået AP.

Reiseråd
Så langt har fem land utstedt reiseråd til sine borgere som befinner seg i Europa. USA, Storbritannia, Sverige, Japan og Australia har bedt sine borgere om å være årvåken og oppmerksomme på den potensielle terrortrusselen.

HTML EMBED

Vis Terrorarrestasjoner i Frankrike i et større kart

Kommentarer til denne saken