RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere titalls drept i selvmordsangrep

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv i lufta i et veikryss. Flest sivile ble rammet.

Damaskus (NTB-Reuters): Flere titalls personer er drept eller såret i et selvmordsangrep i Maidan-området i sentrum av Damaskus, ifølge syrisk statlig TV.

Syrisk TV sier terrorister sto bak en selvmordsaksjon i Maidan fredag. Selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv i lufta i et veikryss, og flesteparten av de rammede er sivile, ifølge TV-kanalen. Men også sikkerhetstjenestemenn skal ha blitt rammet.

– Sikkerheten er skjerpet i Maidan fordi det er fredag, og hæren og sikkerhetsstyrker har satt opp en rekke kontrollposter. Vi vet ikke hva som er blitt rammet ennå, sier en som bor i området til nyhetsbyrået Reuters.

SISTE: 25 drept og 46 skadet i selvmordsangrepet, melder syriske Addounia TV ifølge Reuters.

Al Arabiya melder at observatørene fra Den arabiske liga nå forlater landet.

– Jeg har ikke hørt noe, men mange av gatene er stengt, og alle er veldig nervøse, sier en annen innbygger.

Minst 44 personer ble drept forrige måned i det syriske myndigheter sa var selvmordsangrep mot bygninger som tilhører sikkerhetstjenesten i Damaskus.

Syriske myndigheter har gjentatte ganger anklaget terrorgrupper, angivelig finansiert fra utlandet, for å stå bak uroen som har preget landet siden mars i år.

Ifølge FN er over 5.000 mennesker drept i uroligheter i Syria siden protestene mot president Bashar al-Assad og hans regime startet i mars i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere