RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mannskaper fra Østre Agder Brannvesen på vei ut til Vestre Stangholmen for å hente opp olje.
Mannskaper fra Østre Agder Brannvesen på vei ut til Vestre Stangholmen for å hente opp olje. Foto: Tore Myrberg (Aust Agder Blad)

Flere titalls kilo olje hentet opp

Opprydningen etter «Godafoss» tar tid.

- Vi er ute hver dag. Fredag hentet vi opp 60 kilo olje, søndag 100 kilo og mandag 60 kilo. Akkurat nå er det mannskaper ute for å hente opp noen oljeklumper ved Vestre Stangholmen, forteller brannmester Helge Hansen Myren ved Østre Agder Brannvesen avdeling Risør, skriver Aust Agder Blad.

Selv om Hansen Myren ikke ser på forurensingsproblemet som stort for Risørs del, bruker mannskapene mye tid på opprydding.

- Vi har vært heldige nok en gang, men det blir en del jobb. Det vi gjør nå er grovsanering, men det er når vi starter finsaneringen av svabergene at timene begynner å gå.

I tillegg regner brannmesteren med at de vil få melding om flere oljeutsatte småviker når båttrafikken tar seg opp utover våren.

- Det vil alltid være steder vi ikke visste om som blir oppdaget.

Så langt er det kun registrert to døde sjøfugl som følge av oljesølet, og brannvesenet har ikke måtte gå til det skritt å avlive fugl.

- Det ser ut til at de greier seg ganske fint.

Se bildene av oljeskadet sjøfugl her!

Arbeidet med oljesanering gjør at de lokale mannskapene ikke får gjennomført sine vanlige øvelser, men den er heldigvis ikke noen økonomisk belastning for det lokale brannvesenet.

- Vi sender regning til kystverket med god dokumentasjon på alt vi kjøper og bruker, så sender de igjen regning til forsikringsselskapet til rederiet som eier Godafoss. Men arbeidet gjør at vi må forsømme andre ting, avslutter Helge Hansen Myren.

Les flere saker fra Aust Agder Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere