Flere trafikkulykker - politiet advarer mot glatte veier

Foto: Bjørn Harald Blaker (Ringerikes Blad)

27.01.14 14:23

Følg de siste meldingene fra operasjonssentralene i bunnen av saken!

Politiet flere steder i Sør-Norge advarer mot svært glatte veier på grunn av snøfallet natt til mandag.

Fra store deler av sentrale deler av Østlandet kommer det fortløpende inn meldinger om biler generelt - og vogntog spesielt - som sliter med å komme seg frem langs veiene.

Flyforsinkelser
Værforholdene fører også til problemer ved Oslo lufthavn Gardermoen. Snøværet fører til forsinkelser på inntil 90 minutter ved innflygingen til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Grunnet snøvær må man beregne enkelte forsinkelser ved Oslo Lufthavn i dag. Vi ber alle passasjerer møte til normal tid og forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om den enkelte flyvning, melder Oslo Lufthavn på sin hjemmeside.

Togene triller
Togtrafikken i landet går stort sett som normalt, sier NSBs pressevakt Erik Lødding til NTB.

- Det har vært enkelte forsinkelser, men ikke så mange eller store at man kan snakke om en tendens. Sammenlignet med biltrafikken går togtrafikken på skinner i dag, uttaler NSBs pressevakt.

Flere biler av veien
Natt til mandag kjørte biler av veien i flere politidistrikter, blant annet i Hedmark, Agder, Oslo og Rogaland. I Rogaland ble en 27 år gammel kvinne sendt til sykehus med skader i beina.

Foto: Sina Jahanbakhsh

Snøfallet har ført til at politiet har gått ut på Twitter med en rekke oppfordringer til bilistene mandag morgen.

- Politiet har fått meldinger om svært glatte veier i Østfold. Kjør forsiktig, opplyste Østfold politidistrikt ved midnatt.

- Det meldes om svært glatte veier i distriktet grunnet snøfallet. Vi oppfordrer alle til å kjøre pent og ta hensyn, opplyste Asker og Bærum politidistrikt.

Statens vegvesen fulgte tidlig mandag morgen opp politiets oppfordring.

- Det har kommet en del snø i natt, og det er ikke optimale forhold, sier trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugan hos Veitrafikksentralen til NRK.

Har du bilder fra snøværet som skaper trøbbel? Send det til oss

Han opplyser at det i morgentimene ble brøytet for fullt og deretter saltet på veiene. Men med den lette snøen som faller over Østlandet, blir det polert etter brøytingen og før saltet får virket, advarer han.

Han oppfordrer bilistene til å beregne god tid mandag morgen, holde avstand og ha nok spylevæske.

Foto: Silje-carine Kikut Moen

En person kritisk skadd i frontkollisjon på E18
En person er kritisk skadd og er kjørt til sykehus etter en frontkollisjon mellom en bil og en lastebil på E18 ved Fokserød i Vestfold mandag morgen, melder NTB.

følge Vestfold politidistrikt ba AMK om bistand fra et Sea King redningshelikopter, men dette ble senere avbestilt. E18 er stengt på ulykkesstedet, og det er omkjøring via gamle E18.

Person alvorlig skadd i front mot front-kollisjon
Politiet melder om at riksvei 35 ved Geithus er åpnet for trafikk. Veien ble stengt som følge av en alvorlig trafikkulykke i 8-tiden mandag.

En person ble alvorlig skadd i en trafikkulykke på riksvei 35 ved Katfosbrua i Geithus i Buskerud mandag morgen.

Ulykken skjedde rett før klokken 8, skriver Bygdeposten. Brannmannskapene måtte frigjøre en person fra den ene bilen. Vedkommende ble kjørt fra stedet i ambulanse. Føreren av den andre bilen er lettere skadet.

Frontkollisjon på fylkesvei 854
Troms politidistrikt melder at to personbiler har kollidert på fylkesvei 854 ved Målsnes i Målselv. Foreløpig rapporter tyder på at én eller flere har pådratt seg moderate skader. Alle nødetater er på vei til stedet, skriver Nordlys.

Buss påkjørt av lastebil
Rv33, Tonsåsen: Buss med 15 passasjerer påkjørt bakfra av lastebil, små personskader ser det ut til, melder politiet på Twitter. To personer ble fraktet til sykehus for en sjekk, skriver Oppland Arbeiderblad.

Gutt påkjørt
En gutt har blitt påkjørt av buss på riksvei 561 på Ågotnes i Fjell kommune i Hordaland, melder politiet på Twitter. Gutten er bevisst og blir tatt hånd om av lokalt legekontor med lettere sakder.

Les flere trafikkmeldinger her.

Foto: Niels Ruben Ravnaas (Nettavisen)

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.