I morgentimene mandag meldes det om mange trafikkulykker flere steder. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og politiet ber bilister kjøre forsiktig.

Både på Østlandet, på Sørlandet, i Møre og Romsdal og i Finnmark melder Meteorologisk institutt om at det kan være vanskelige kjøreforhold mandag morgen, melder NTB.

Kjedekollisjon i Asker

Politiet meldte mandag morgen om trafikkuhell mellom flere bilister på E18 inngående ved avkjøring til Asker.

Ulykkesstedet er ved Drengsrudbekken i Asker, skriver Asker og Bærum Budstikke. Det meldes ikke om alvorlig personskade, ifølge avisa.

- Totalt fem biler er involvert i hendelsen. Alle bilene har kjørt i samme retning. En person har smerter i nakken. Bilberging er fullført, samtlige kjørefelt er åpnet for normal ferdsel, melder politiet rett før klokka 08.

Påkjørsel bakfra på Liertoppen

Ved 8-tiden kom det melding om en trafikkulykke på E18 ved Lierstoppen i Buskerud. Ulykken skyldes påkjørsel bakfra. Begge bilførerne oppegående, melder politiet etter kort tid.

Buss mot lastebil

Klokka 08.15 kom det melding om en ny trafikkulykke i Asker, denne gang på Billingstadsletta der en buss kolliderte med en lastebil.

- Skal være store materielle skader på bussen. Ingen personskade, melder politiet.

Ulykken på Billingstad skaper trafikale problemer, melder politiet klokka 08.17.

To til sykehus i Kristiansand

Rett før klokka 07 ble det meldt om en trafikkulykke på E18 ved Dyreparken i Kristiansand. To personer ble kjørt til sykehus med ambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent, melder politiet.

Rett før klokka 08.30 melder NRK Sørlandet om saktegående trafikk og kø langs E18 mellom Kristiansand og Grimstad.

I Lillesand meldte Agder politidistrikt om glatt veibane på E18 i morgentimene.

Klokka 07.45 meldte Agder politidistrikt om en trafikkulykke ved Studeheitunnelen i Kristiansand. En bil skal ha kjørt i tunnelveggen og en person er kjørt til sykehus.

- Ulykken har trolig skjedd på grunn av glatt vei. Skadeomfang på person er ikke kjent. Bergingsbil er på stedet. Patruljen oppretter sak på forholdet, melder politiet på Twitter.

Glatt føre

Trafikkmeldingene fra Statens vegvesen mandag morgen forteller om glatt føre på flere fjelloverganger i nord og sør. På riksvei 7 over Hardangervidda er det klokka 05.30 snø- og isdekke, fare for glatte partier og minus 4 grader.

På E6 over Saltfjellet i Nordland er det stedvis snø- og isdekke, fare for glatte partier.

For Møre og Romsdal, Trøndelag og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark er det sendt ut farevarsel om kjøreforholdene, melder NTB.

Et større snøfall søndag ettermiddag er årsaken til de vanskelige kjøreforholdene i de to første fylkene, mens i Finnmark er det et lavtrykk som treffer land, kombinert med sterk vind, kraftige snøbyger og snøfokk som fører til vanskelige kjøreforhold.

Frontkollisjon i Surnadal

På riksvei 65 i Surnadal frontkolliderte to personbiler ved åttetiden, melder politiet, som opplyser om en god del snøslaps langs veien. De to personene i bilene ble kjørt til legevakt for sjekk, ifølge NTB.

Se de siste meldingene fra landets politidistrikter: