*Nettavisen* Nyheter.

Flere turtips for barn

Foto: Stormberg/Øyvind Haug

Det er ingen grunn til å sitte inne i påsken. Her får du de neste ti turtipsene som TV 2 Nettavisen bringer i løpet av påsken.

24.03.05 12:59

Turtøyprodusenten Stormberg har samlet inn en rekke gode, gamle og noen helt nye turtips i en egen håndbok. Resultatet har blitt «50 glade turtips», som viser hvor lite som skal til for å gjøre turen mer morsom og interessant.

TV 2 Nettavisen gir deg tipsene dag for dag i påsken. Fredag fikk du de ti første tipsene.

Mandag fikk du de ti neste tipsene.Onsdag kom ti nye tips.

31. Mann for sin hatt
Av og til blir det veldig varmt når en er ute på høsten. Da er det en god opplevelse å komme på at en jo bare kan ta av seg lua, og putte den i lomma.

32. Lang nese
Lønnetreet får fantastiske farger om høsten. I tillegg slipper de ned noen små propeller som daler mot bakken. Hvis du deler disse propellene i to, kan du splitte dem i den ene enden, og lage deg en lang nese!

33. Din egen saueflokk
Har du tenkt på hvor mye en kongle likner på en sau? Hvis du stikker fire like lange pinner i konglen, har sauen fått bein. Og hvis du vil ha en bonde, kan du sette et bær på en pinne, og feste litt hengelav fra en furu. Gården og gjerdene rundt lager du enkelt med flate steiner og pinner.

34. Gress som kan plystre
Et sted i nærheten av der du bor vokser det sikkert strå. Hvis du finner et strå som har lange flate blader, har du funnet en fløyte! Plasser det flate bladet mellom tomlene dine og blås. Det kan være litt vanskelig å få til, men når du først klarer det høres det lang vei.

35. Kjekken i gytebekken
Hver høst fra september til november, går store og små ørreter opp i bekker og elver for å gyte. Det er ikke lov å fange fisken når den skal lage avkom, men det er lov å se på den! Ta med deg lommelykten ut i mørket og se den levende fisken på nært hold.

36. Flaskebane Rally
Hvis du finner en tom flaske, er det veldig morsomt å lage flaskebakke i snøen. Du kan lage en kjempelang bakke. Med riktige doseringer i svingene, får du utrolig stor fart på flaska. Legg inn et par hopp også!

37. Gå på vannet
Finn hver deres isklump som sklir godt på isen. Lag en strek som en må stå bak når en kaster. Kast ut den første isklumpen. Så gjelder det å komme nærmest denne med de andre klumpene. Det er lov å klinke bort hverandre! Sørg for å være helt sikker på at isen er trygg.

38. Lys i mørke
Snølykter lager du av snøballer og stearinlys. Tenk hvor koselig det blir å komme på besøk til deg hvis det brenner snølykter utenfor der du bor.

39. Skogens spøkelser
Det blir tidlig mørkt om vinteren. Når det har blitt mørkt, kommer alle verdens spøkelser fram. Det skal du være glad for! Da kan du nemlig ta med deg en venn og en lommelykt for å hilse på dem. -Hvis du våger.

40. Mann søker dame med gulrotnese
Har du noen gang tenkt på at Snømannen Kalle kanskje fortjener en kjæreste? Neste gang du leker i snøen, kan du lage en snødame i stedet for en snømann!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag