RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere tusen på flukt i Jemen

Genève (NTB-AFP): Flere tusen mennesker har flyktet fra kampene mellom regjeringsstyrker og sjiaopprørere nord i Jemen, opplyser Røde Kors.

Flyktningene kommer fra områdene al-Malahit og Razeh, sørvest for byen Saada, og har søkt tilflukt i FN-leiren i Harad, opplyser Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) i en uttalelse.

- ICRC og Jemens Røde Halvmåne arbeider målbevisst for å hjelpe de fordrevne nord i Jemen. Imidlertid gjør sikkerhetssituasjonen at det er svært vanskelig å nå fram med hjelpen, sier leder for ICRC i Saada Irfan Sulejmani.

Sulejmani legger til at flyktningstrømmen er av en slik størrelse at Røde Kors har måttet åpne en ny leir i Saada. Leiren kan ta imot rundt tusen flyktninger.

Opp mot 150.000 personer er drevet på flukt av kampene mellom de sjiamuslimske Houthi-opprørerne og regjeringshæren som brøt ut i august. Konflikten har imidlertid røtter tilbake til 2004. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere