*Nettavisen* Nyheter.

Flere tusen sørgende deltok i sykepleiers begravelse

New Delhi (NTB-AFP-DPA): Sykepleieren som tok sitt eget liv etter å ha blitt utsatt for en tulletelefon fra australske radioreportere, er ført til graven i hjemlandet India. Rundt 2.000 sørgende deltok i begavelsen i en katolsk kirke sørvest i landet.

Jacintha Saldanhas ektefelle Benedict Barboza og parets barn på 14 og 16 gikk først i gravfølget i byen Shirva mandag. Kisten var dekket med blomster og smykket med et bilde av den avdøde 46-åringen.

- I dag føler vi bare sorg - ikke noe annet, bare sorg, sa en av de sørgende til nyhetsbyrået AFP.

Medlemmer av familien ville ikke snakke med mediefolk, etter mer enn en uke med intens oppmerksomhet rundt den tragiske episoden.

Indiskfødte Saldanha var på vakt på et sykehus i London og tok imot telefonen fra de to australske reporterne, som utga seg for å være britiske kongelige. De ville vite hvordan det sto til med gravide hertuginne Kate, som var innlagt med voldsom morgenkvalme.

Saldanha satte over telefonen til en kollega som var på vakt hos Kate, og som fortalte i detalj om hennes tilstand. Radiostasjonen i Australia beklaget senere oppringningen, men Saldanha ble funnet død i London 7. desember. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.