Gå til sidens hovedinnhold

Flere TV-kanaler trekker Trump-video de mener er rasistisk

Både CBS, Fox og Facebook stopper nå en valgkamp-video fra republikanerne som CNN tidligere har karakterisert som rasistisk og frykt-skapende.

WASHINGTON (Nettavisen) Det er kanskje ikke overraskende at CNN, som konstant blir kalt "fake news" av presidenten, er kritisk innstilt til Trump-reklame.

Men det vekker oppsikt at også Fox News, som mange ser på som Trumps mest trofaste støtte, proklamerte at de trekker den omstridte reklamevideoen fra sendeskjemaet.

Videoen handler om flyktningkaravanen som nå er kommet til Mexico by, og som er ventet å nærme seg den amerikanske grensen om et par uker.

Videoen drar en direkte kobling mellom de omlag 3000 flyktningene, og drapsmannen Luis Bracamontes - en mexikaner som ble dømt for å drept to politimenn i Sacramento helt tilbake i 2014.

Det er ingen sammenheng mellom drapsmannen, som er dømt til døden og sitter på dødscelle, og flyktningekaravanen.

Likevel skremmer videoen med bilder av Bracamontes , og hevder at "illegale immigranter som Louis Bracamontes ikke bryr seg om lovene våre".

(Du kan se videoen selv om du trykker på twitter-utvekslingen mellom CNN og Trump under)

Både CBS og Fox News viste først reklamevideoen, men ombestemte seg. Også Facebook har blokkert videoen av "publiseringshensyn".

"Etter grundigere overveielse trakk vi valgkampvideoen fra sendeskjemaet i går, og den vil ikke publiseres verken på Fox News Channel eller Fox Business Network, skrev Fox i en pressemelding.

Det ble i dag også kjent at toppene i det republikanske partiet er redd for at president Trumps hatske propaganda kan slå tilbake på dem selv i valget på tirsdag.

Søndag kveld skal den republikanske speakeren i Representantenes hus, Paul Ryan, ringt til Donald Trump og bedt ham heller fokusere på den blomstrende økonomien enn skape frykt rundt flyktninger.

Les også

Et valg for eller mot Trumps språkbruk

Kommentarer til denne saken