*Nettavisen* Nyheter.

Flere uhell på glatte veier - 12 biler i kjedekollisjon i Lillehammer

SVÆRT GLATT: 12 biler i kjedekollisjon i Saksumdalsvegen. Vegen ble stengt mens bilene ble fjernet. Under snøen er det glatt is, det er knapt mulig å holde seg på beina, opplyste GDs fotograf på stedet.

SVÆRT GLATT: 12 biler i kjedekollisjon i Saksumdalsvegen. Vegen ble stengt mens bilene ble fjernet. Under snøen er det glatt is, det er knapt mulig å holde seg på beina, opplyste GDs fotograf på stedet. Foto: Torbjørn Olsen (GD)

Utforkjøringer og kollisjoner på flere veier på Østlandet onsdag morgen.

04.03.20 11:58

Snøvær siden tirsdag kveld har skapt utfordringer på flere veier. På Vingnes i Lillehammer var 12 kjøretøyer innblandet i en kjedekollisjon.

- Nedbøren vil fortsette litt utover dagen før det blir lettere vær i ettermiddag, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Sjekk veimeldinger på din reiserute på vegvesen.no

- Vi får begynne å berge biler i riktig rekkefølge og finne ut hvor mange som kan kjøre vekk selv og hvor mange som må taues bort, sa operasjonsleder Bård Einar Hoft ved 7-tiden til gd.no.

GDs fotograf Torbjørn Olsen bekrefter at kjøreforholdene var utfordrende på stedet.

– Det er glatt is under snøen. Det er knapt mulig å holde seg på beina, sier han.

Siste døgn er det falt 25 millimeter nedbør på Vingnes, som tilsvarer 25 centimeter snø. I Lillehammer er det falt 18 millimeter nedbør.

Det vil fortsette å snø en stund utover dagen.

I Brumunddal var to biler i kollisjon i Nerkvernvegen. Fire personer er involvert i ulykken. To mindreårige er kjørt til Hamar sykehus for kontroll, melder Innlandet politidistrikt klokka 09.

På fylkesvei 169 Hølandsveien ved Løken i Aurskog-Høland kommune fikk Øst politidistrikt melding om front mot front-kollisjon mellom trailer og personbil.

- Fører av personbil er lettere skadet, melder politiet på Twitter klokka 08.14.

I Bø i Telemark fikk politiet melding om en trafikkulykke i Nordbygdavegen klokka 07.38.

- Vogntog mot personbil. Bil i grøften. Vi er på stedet. Trafikken står stille. En person har nakkesmerter, meldte politiet like over klokka 08. Like etterpå melder politiet at en kvinne i 20-årene er sendt til legesenteret med nakkesmerter.

På Setskogveien ved Åmodthøgda i Aurskog-Høland kjørte en bil av veien og havnet på taket klokka 08.36. Fører av bilen ble kjørt til Ahus for sjekk.

- Glatt på stedet, melder Øst politidistrikt.

Klikk på bildet for å forstørre. BYGER FRA VEST: Meteorologene venter stort sett opphold på Vestlandet sør for Stad onsdag, men på kvelden sniker det seg inn noen byger fra vest.

BYGER FRA VEST: Meteorologene venter stort sett opphold på Vestlandet sør for Stad onsdag, men på kvelden sniker det seg inn noen byger fra vest. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Klikk på bildet for å forstørre. Snødrev og vinterføre på E6 på Vingnes ved Lillehammer onsdag morgen.

Snødrev og vinterføre på E6 på Vingnes ved Lillehammer onsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Se de siste Twitter-meldingene fra politidistriktene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag